Visie

Visie

Voedsel is een geschenk van de natuur.

Ik laat mij inspireren door alle kleuren, smaken en geuren van de producten uit de natuur!
En ik geniet daar zó van!
Het rood van tomaten, paprika’s, pepers en blozende appeltjes.
Het groen van broccoli, courgettes, sperziebonen, limoenen en verse kruiden.
Het geel van citroenen, bananen, mais, nieuwe aardappelen.
Het oranje van wortelen, perziken, abrikozen, pompoenen en Oost-Indische kers.
Het paars van rode biet, rode kool, aubergines, roze peper.
De geuren van vanille, saffraan, versgemalen kaneel, koriander, anijs, peper.

Nieuwe smaken, mooi combinaties:

Steeds ben ik op zoek naar nieuwe smaken en geuren. Op zoek naar de lekkerste olijfolie, de fruitigste azijnen, de geurigste kruiden. Op zoek naar combinaties die verrassen.
Al tijdens mijn zoektocht stel ik mij voor welke heerlijke gerechten ik daarvan zal bereiden!

Dankbaarheid en verwondering

De vreugde van het werken met deze heerlijke, natuurlijke  producten vervullen me elke keer weer met dankbaarheid.

Bij deze dankbaarheid past het werken met biologische producten, met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen, met liefde voor de natuur, met zorg voor dierenwelzijn.
Heerlijk fruit en groenten, met liefde geteeld.

Koken volgens de seizoenen

Ik kook zoveel mogelijk volgens de seizoenen, omdat alle groenten en fruit dan het lekkerst zijn en ook het meest geschikt om te eten.
Verwarmende pompoen en uien eet je vooral in de winter.
Sla, tomaten, komkommers en sappig zomerfruit zijn verfrissend in de zomer.
In de lente het jonge groen dat reinigt en nieuwe energie geeft.
In de herfst is de tijd natuurlijk rijp voor paddestoelen, noten en andere oogstproducten!

En altijd verrassend gecombineerd tot heerlijke gerechten! Met uitstapjes naar de wereldkeuken!